Ugyanúgy

-Egy párbeszédben elhangzottak margójára-

Azt mondta: „nagyon megbántottál, de azért én ugyanúgy szeretlek.”

Felmerül bennem a kérdés: hogy lehet ugyanúgy szeretni valakit, miután megbántott? Gondolom mindenkivel megtörtént már legalább egyszer, hogy megbántották. Nézzetek mélyen magatokba. Tényleg semmit sem változtatott? Mert bennem ilyenkor valami mindig változik. Legtöbbször annyiban, hogy már nem hiszek az adott személynek, vagy legalábbis nem úgy, mint azelőtt.

Más: mit jelent megbocsátani? A megbocsátás egyenlő a feledéssel? Nagyon nehezen bocsátok meg, de képtelen vagyok felejteni. Valószínű ez befolyásolja a többit is. Magadba néztél mélyen? Nietzsche azt mondja: ha szakadékba nézel a szakadék is visszanéz beléd.

Visszanéz-e a szeretet? Tisztán vagy kancsalon? Az én szeretetem kancsal, ha megsértettél, és néha komor. Ne kérd, hogy higgyek. A mosoly hamis, amíg haragszom. S ha beindul a védőmechanizmusom azt se várd. Te nem félsz? Pedig félned kéne, mert valami mindig visszanéz beléd. Szabad vagy, gondolod, pedig korlátok öveznek. A szavaid visszapattannak, mert már nem hiszek neked. Ettől függetlenül mondhatjuk azt, hogy szeretlek. Csak azzal van baj, mikor a szót kimondod: „ugyanúgy”. Ugyan, úgy már nem merek.

Más: megérdemled-e, ha bántottál, hogy semmi változást ne okozzon? Most is benézhetsz a szakadékba. Ha visszaköp, akkor igen. És legtöbbször örülhetünk, hogy nem hány le. Csak egy szeretetben van meg a potenciál arra, hogy ne változzék. Ezt csupán azok tudják, akik már ringattak álomba rosszcsont gyereket.

Reklámok
Kategória: Olvasnivaló, Szösszenet
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s